I love Αίγινα

H Αίγινα σαγηνεύει τους επισκέπτες της με τα αρχαία ελληνικά ερείπια της Αφαίας και Κολόνας και πολλά άλλα που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί , τα μαγευτικά τοπία, την παρθένα φύση , τα κρυστάλλινα νερά και τις γαστρονομικές απολαύσεις της 
Μεσογείου . Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει στην Αίγινα , αλλά ως κατευθυντήρια γραμμή ,
μπορείτε να κρατήσετε τους ακόλουθους προορισμούς :

Διαχρονική γοητεία
Θα εκπλαγείτε από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα εντυπωσιακά μουσεία, όπως το ναό της Αφαίας, που αποτελεί αναμφισβήτητα το πετράδι στο στέμμα της Αίγινας.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Κολόνας με το μουσείο του, δίπλα στο λιμάνι της Αίγινας, κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους, έως και την κλασική περίοδο. Τα μνημειακά κτίρια στην πόλη της Αίγινας η αλλιώς ή « κληρονομιά του Καποδίστρια", διανθίζουν και ομορφαίνουν διαφορετικά σημεία της πόλης. Κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που έζησε ο Καποδίστριας στην Αίγινα ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, πολλά σημαντικά δημόσια κτίρια ανακαινίστηκαν. Ένα από τα ιδιαίτερα αξιοθέατα της πόλης είναι και ο πύργος του Μαρκέλλου  που χρονολογείται από το 1802.

Θρησκευτικός τουρισμός

Η εκκλησία και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου,   του τελευταίου Έλληνα Ορθόδοξου άγιου αποτελεί τόπο, που επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, αναζητώντας βοήθεια από τον θαυματουργό άγιο, ο οποίος πέθανε το 1920. Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της Αίγινας  είναι η Μονή της Χρυσαλινιώτισσας, από τις αρχές του 17ου αιώνα  η οποία βρίσκεται μακριά από την πόλη στους λόφους της κεντρικής Αίγινας. Ένας ακόμα ενδιαφέρων προορισμός είναι η Μονή της Αγίας Αικατερίνης ανατολικά της πόλης της Αίγινας και δυτικά της πρώην πρωτεύουσας Παλαιοχώρας (τώρα έχει εγκαταλειφθεί), τοποθετημένο στη θέση του αρχαίου ναού της Αφροδίτης.

Συναισθήματα που ξυπνούν της αισθήσεις
Οι παραλίες, με τα γαλαζοπράσινα νερά, στην Αίγινα αποτελούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές στην Ελλάδα. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις παραλίες γύρω από την πόλη της Αίγινας (λίγα μόνο μέτρα μακριά από την Ραστώνη), Παναγίτσα, Αύρα μια αμμώδης παραλία, και Κολόνα με το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.
Υπάρχουν κάποιες σπηλιές και βράχια, βόρεια της πόλης της Αίγινας, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολόνας, που μερικές φορές χρησιμοποιούνται από γυμναστές για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.
Η παραλία της Αιγινήτισσα είναι μοντέρνα με ρηχά νερά και πολύ ασφαλής για τα παιδιά. Στην Πέρδικα δε, έχουμε δυο επιλογές το Κλειδί και τον Καρπα ιδανικά για όσους αγαπούν τη  φυσική σκιά, καθώς η παραλία περιβάλλεται από δέντρα. Από την Πέρδικα μπορείτε να φτάσετε στο απέναντι νησί της Μονής με πλοίο, σε περίπου δέκα λεπτά. Υπάρχουν ελάφια, παγώνια και αγριοκάτσικα που ζουν στο νησί. Στη βόρεια πλευρά της Μονής θα βρείτε μια ήσυχη μαγευτική παραλία.
Οι παραλίες του Μαραθώνα, το μικρό παραδοσιακό ψαροχώρι, βρίσκονται στις δύο πλευρές του χωριού (βορρά και νότο του λιμανιού) ενώ είναι πλήρως οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες. 

Το περιβάλλον στην Αίγινα είναι πολύ καλά διατηρημένο και η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη. Η σιωπή διακόπτεται μόνο από το βρυχηθμό των κυμάτων.

Δραστηριότητες

Η Αίγινα βιώνει μια αναγέννηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ο παλιός αστικός πυρήνας της πόλης της Αίγινας μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια ζωντανή, νεανική συνοικία, γεμάτη από καφετέριες, μπαρ, γκαλερί και εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων αρχαιολογικών μνημείων και εκκλησιών. Το φρέσκο ​​υψηλής ποιότητας ψάρι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για κάθε κορυφαίας ποιότητας εστιατόριο. Από την άποψη αυτή, η Αίγινα είναι εξαιρετικά προνομιούχα, καθώς καλομαθαίνει τους επισκέπτες της, προσφέροντας τους φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, στις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια του Αργοσαρωνικού.

Εξερευνήστε όλες τις περιοχές της Αίγινας, συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων αξιοθέατων καθώς και τα πολλά χωριά που είναι εύκολα προσβάσιμα με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Κάθε χωριό στο νησί έχει το δικό του χαρακτήρα. Μπορείτε να επισκεφθείτε ψαροχώρια με καταπληκτικές παραλίες, και ορεινά χωριά με πετρόχτιστα σπίτια και παραδοσιακά ταβερνάκια.
Η ομάδα Ραστώνη μπορεί να οργανώσει εκδρομές για γκρουπ αλλά και προσωπικά για κάθε επισκέπτη παρέχοντας  πολύτιμες και αυθεντικές "ντόπιες" εμπειρίες.

Είναι καιρός να σταθείτε έξω από την καθημερινή σας ζωή , και να δείτε, πώς φαίνονται τα πράγματα, από τη σκοπιά της Ραστώνης.